HJK C2-Grenoble U15 -ottelu pelattiin Paloheinässä 8.2.2015

26.02.2015

Sunnuntaina 8.2. HJK C2:n harjoituspelivastustajaksi Paloheinään saapui kaukaisia vieraita Grenoblesta, Ranskasta. Ohessa on raportti pelitapahtumista.

Ensimmäinen erä

Ottelun ensimmäisillä minuuteilla HJK pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta HJK:n kovasta painostuksesta huolimatta Grenoblen hyökkääjä siirsi läpiajotilanteen reboundista lukemat 0-1. Aikainen avausmaali sekoitti HJK:n pelin. HJK:lla oli vaikeuksia saada kiekko vastustajan alueelle koko loppuylivoiman ajan. Pelinavausvaikeudet kostautuivat ylivoiman lopulla, kun Grenoble karvasi kiekon tehokkaasti pois HJK puolustajilta ja siirsi pelin 0-2 tilanteeseen. Maalin jälkeen HJK rupesi tekemään töitä uudella ilmeellä. Kova työ palkittiin jo kolmannella peliminuutilla, kun HJK:n laitahyökkääjä Matts Lehtinen kavensi röyhkeästi tilanteeksi 1-2.

HJK pääsi pian maalin jälkeen pelaamaan taas ylivoimaa, mutta hyvistä maalintekoyrityksistä huolimatta HJK ei pystynyt nousemaan tasoihin. 10. peliminuutilla Grenoble kasvatti johtonsa jo 1-3:een. Pelin seuraavat viisi minuuttia olivat HJK:n armotonta painostamista. Grenoblella oli jopa vaikeuksia päästä pois omalta alueeltaan. 15. peliminuutilla HJK:n hyökkääjä Janne Mäki iski lukemiksi 2-3 voimakkaalla rannelaukauksella. 20 sekuntia myöhemmin Ville Nieminen pääsi hyvälle laukaisupaikalle ja tasoitti pelin 3-3 tilanteeseen kylmän viileästi. HJK oli kuin uudelleen syntynyt. HJK loi loistavia maalipaikkoja koko loppuerän ajan. 19. peliminuutilla HJK:n kapteenin Roni Nikkilän loistavasta esityöstä Janne Mäelle avautui maalipaikka ja Mäki iskikin lukemiksi epäröimättä 4-3. HJK:n loistava joukkuehenki näkyi katsomoon asti. Erän viimeisillä sekunneilla HJK:n puolustaja Antti Silventoinen nostatti joukkuehenkeä ennestään upealla hyökkäyspään taklauksella.

Toinen erä

HJK tuli tauolta peli-intoa täynnä ja loi tuttuun tapaan lukuisia maalipaikkoja. Erän seitsemännellä minuutilla HJK saikin kasvatettua johtoansa. Maali tuli läpiajotilanteen reboundista. Erän puolivälissä HJK:n hyvästä pelistä huolimatta Grenoble pääsi 2 vs. maalivahti -tilanteeseen, josta poikittaissyötön jälkeen lukemiksi 5-4. HJK ei lannistunut takaiskusta, vaan loi entistä enemmän maalipaikkoja. 40. peliminuutilla Aleksi Järvisalo löi lukemiksi 6-4 komealla yksilösuorituksellaan. Molemman joukkueen maalivahtipeli oli loistavaa, mutta 42. peliminuutilla HJK:n painostuksen seurauksena kiekko Grenoblen maalivahdin längistä maalin perukoille ja lukemiksi 7-4. Pian maalin jälkeen HJK:n maalivahti Alexander Romanoff joutui tositoimiin, mutta selvitti tilanteen komealla game saver -torjunnalla. Erän lopulla aiemmin maalin tehnyt Matts Lehtinen nosti lukemiksi jo 8-4. Pian tämän jälkeen HJK:n seitsemännen maalin tekijä Dani Lainisalo täräytti kiekon tolpan kautta maalin. Toisen erän päätöslukemiksi kirjattiin 9-4. Toisessa erässä pelin tempo oli kovempi kuin ensimmäisessä ja kumpikin joukkue taklasi enemmän.

Kolmas erä

Kolmannen erän alku oli Grenoblen painostusta, mutta HJK:n maalivahti oli mies paikallaan. Grenoblen kovan painostuksen rikkoi Aleksi Järvisalon taiturimainen maali Ville Niemisen esityöstä, minkä jälkeen lukemiksi kirjattiin 10-4. HJK pääsi pelaamaan ylivoimaa erän puolivälissä, ja näin joukkueelle avautui mahdollisuus kasvattaa johtoaan entuudestaan. Ylivoiman aikana HJK:lla oli kuitenkin vaikeuksia päästä vastustajan alueelle. Minuuttia ennen pelin loppua Grenoble yritti kaunistaa lukemia aikalisällä ja ottamalla maalivahdin pois. Kolmannessa erässä peli oli tasaista ja kumpikin joukkue sai luotua loistavia maalintekopaikkoja, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

HJK:n hyökkääjä Janne Mäen mukaan ranskalaiset olivat nopealiikkeisiä, vikkeliä ja hyvin kiekkoa liikuttavia vastustajia. Janne oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen sekä omaan suoritukseensa, mutta harmitteli vähän, kun kypärätemppu ei toteutunut. Kummatkin joukkueet pelasivat kaunista jääkiekkoa. Peli sisälsi monia kovia taklauksia, voimakkaita laukauksia ja hienoja torjuntoja, joten Paloheinässä nautittiin viihdyttävästä jääkiekkopelistä.

Teksti: Jaakko Lempiäinen Kuvat: Marko Sillanpää